fbpx
Grelna folija ima ob pravilni montaži neverjetno dolgo življenjsko dobo v primerjavi z drugimi načini ogrevanja.
V nadaljevanju bomo pogledali kaj je potrebno za pravilno montažo talnega IR ogrevanja.

V tem prispevku boste našli

Kaj so ključne prednosti talnega ogrevanja za uporabnika?

  • Ne potrebujemo kotlovnice – DOBIMO DODATEN PROSTOR,
  • ne potrebujemo dimnika – BOLJ ČIST BIVALNI PROSTOR,
  • ni letnega vzdrževanja – NI LETNIH STROŠKOV,
  • ni dima – ZDRAVJU PRIJAZNO.

Grelna folija ima ob pravilni montaži neverjetno dolgo življenjsko dobo v primerjavi z drugimi načini ogrevanja.
V nadaljevanju bomo pogledali kaj je potrebno za pravilno montažo talnega IR ogrevanja.

Ali grelna folija res zagotavlja najdaljšo življenjsko dobo ogrevanja?

Grelna folija je relativno nov izum, na tržišču je le nekaj več kot 10 let. Inženirji podjetja Heat Decor so jo izpopolnili do te mere, da je postala res vzdržljiv izdelek.

OBSTOJNOST GRELNE FOLIJE HEAT DECOR ZAGOTAVLJAJO:

  • Premazi izdelani z tehnologijo Multi-layerHD. Ti premazi zagotavljajo, da bo grelna folija ostala dolgotrajno tesna, saj je zlepljenka iz bakra, srebra in čistega ogljika. Folija je popolnoma črna, na kateri je odtisnjena super tanka grelna matrica, katera ne prepušča noben tok in zagotavlja popolno izolacijo, da toplota ne uhaja v napačno smer.

in

  • Carbon-hHD – karbonska matrica. Njena lastnosti je – da pri nizkih temperaturah transformira elektriko v daljno infrardeče sevanje (kaj pomeni daljno IR sevanje?) in hkrati zagotovi veliko toplote, ker so tla pokrita po celotni površini. Pri grelni foliji gre za površinsko ogrevanje in ni vročega vira toplote kot pri drugih načinih ogrevanja.  Temperatura ni nikoli višja od priporočene temveč je enaka kot temperatura v prostoru. Pri klasičnem vodnem talnem ogrevanju je temperatura pod tlemi mnogo višja kot temperatura prostora kar pa je škodljivo zdravju oziroma slabo vpliva na noge. Grelna IR folija tako dlje ohranja kakovost materialov, ker ni izpostavljena zelo visokim temperaturam.

 

 

Z uporabo zgoraj omenjene tehnologije je življenjska doba grelne folije več desetletjih.

Za dolgo in brezhibno delovanje je poskrbel proizvajalec tudi tako, da je v foliji Heat Decor za izdelavo uporabljena najčistejša PET folija, katera ima odlične lastnosti  naravnega razpadanja – več kot 500 let. To podaljša življensko dobo in zmanjšuje odpadke ter skrbi za dolgoročno ekološko ozaveščenost. Pri demontaži se to ogrevanje lahko reciklira in hkrati skrbi za dobrobit prihodnjih generacij.

Čiščenje pred montažo grelne folije

V uvodu smo že zapisali, da je ključnega pomena za vzdržljivost ogrevanja pravilna montaža grelne folije. Zakaj?

Največja nevarnost so ostri delci pod samo folijo saj ti delci lahko poškodujejo folijo ob pritisku – hoji po njej. Ti delci so lahko drobni delci ometa, kovinski ostanki, vijaki ali žeblji.

Tla je potrebno pred montažo temeljito očistiti.

Zajeta slika

V primeru, da ostanejo kakšni delci pod folijo lahko le ti sčasoma preluknjajo folijo in omejijo življenjsko dobo zato morajo biti tla pred montažo popolnoma čista.

Poškodba nebo nevarna za okolje, niti ne povzročila velike škode na objektu, bo pa zagotovo omejila življenjsko dobo folije.

Montaža grelne folije samo v primernih čevljih

Montaža v težkih čevljih s peto na razgrnjeni grelni foliji lahko povzroči poškodbe kar pa bistveno skrajša njeno življenjsko dobo.

Potrebna je obutev, ki je mehka in ima raven podplat. Primerne so nove superge, katere se uporabljajo samo za hojo po grelni foliji. Priporočljivo je, da se med montažo grelne folije okoli ne giblje nihče saj lahko že en otrok z igračo lahko naredi veliko zmedo.

Zajeta slika2

Pripomočki za montažo grelne folije

Kljub temu, da je grelna folija Heat Decor izjemno tesna je tesnost povezav z električnimi kabli odvisna od monterja in uporabljenih pripomočkov.

Inženirji Heat Decor so razvili najboljše pripomočke, katere so večkrat že preizkusili njihovi monterji  in izvedli kvalitetno vgradnjo grelne folije.

Če pri montaži uporabimo že pripravljen ustrezen komplet montažnih pripomočkov je zagotovljeno, da bo končna storitev kvalitetna. Natančna navodila za namestitev pa najdemo tudi na spletu.

Montaža tik pod talno oblogo je najhitrejša in najbolj priročna rešitev. Položi se v roku 1-2 dni in takoj zažene. To je sistem, ki oddaja daljno infrardečo sevanje, ki oddaja enake toplotne žarke kot sonce.

Montaža pod estrihe pa zagotavlja grelni foliji najbolj stabilne pogoje in najvišjo vzdržljivost sistema. V primeru, da si želimo doživljensko ogrevanje in živeti v udobju in toplini bo ta namestitev verjetno boljša rešitev še posebej če gre za novogradnjo.  Takšna montaža ustvarja akumulacijski sistem, kjer grelne folije prenašajo toploto na estrihe, ko se le ti segrejejo toploto počasi spuščajo v prostor. Na to lahko položimo katerokoli talno oblogo.

HD-PRO – najbolj trpežna grelna folija

Med ponudbo grelnih folij Heat Decor:

je folija HD-PRO najmočnejša saj temelji na tehnologiji FULL CARBON. Matrica grafita je nanesena na celotno površino filma in pokriva vsak del mreže.  Oddaja infrardečo toploto po celotni površini, tudi med bakrenimi kabli, kar zagotavlja, da se talne obloge ogrejejo enakomerno po celotni površini brez hladnih delov, kot pri vodnem sistemu gretja.

Talno ogrevanje z grelnimi folijami je popolnoma tiho, ne zavzema dodatnega prostora, ne dviguje prahu – saj se pod tlemi nič ne pretaka, vodeno z enostavnim in pregledim termostatom, kjer imate vpogled in možnost nastavitve višino temperature za vsak prostor posebej.  Za dolga desetletja delovanja tega sistema boste pozabili, da sploh obstaja in uživali v toploti vašega doma.

Uživajte v toploti vašega doma s talnim IR ogrevanjem.

Košarica0
There are no products in the cart!
0