fbpx

Zunanje talno ogrevanje je namenjeno za taljenje snega in ledu na vseh zunanjih pohodnih in povoznih poteh. Za zunanje talno ogrevanje se v tla namesti grelni kabel, ki v zelo kratkem času doseže temperaturo nad lediščem in začne taliti sneg in led.

  • Taljenje snega na dovoznih poteh,
  • Odstranjevanje snega iz stopnic
  • Taljenje leda na pločnikih,
  • Zunanje talno gretje za terase,

 ZUNANJE TALNO OGREVANJA IN NAMESTITEV

Grelni kabel za zunanje talno gretje se lahko namesti pod tlakovana tla in ogreva ter preprečuje nabiranje snega in ledu. Enak učinek je na betonskih in asfaltnih površinah z uporabo zunanjega talnega ogrevanja se izboljša dostopnost ter se izognemo nesrečam.

Odmetavanje snega in posipavanje je sedaj preteklost!

Uporaba grelnih kablov na prostem ima skoraj 40 let zgodovine. Sprva se je grelni kabel uporabljal samo za zunanje ogrevanje dovoznih poti v industriji, danes pa je vedno bolj za domačo uporabo: pešpoti, prehode in stopnišča okoli hiš in v poslovnih objektih. Delovanje grelnih kablov za odzunaj je hitro in stroškovno dostopno sploh.

Električno zunanje talno ogrevanje se lahko namesti v novo grajene hiše ali pa se pri adaptaciji okolice grelni kabel namesti na funkcionalno mesto .

5 RAZLOGOV ZAKAJ UPORABITI ZUNANJE TALNO OGREVANJE

• Preprečite zdrse in padce po stopnicah in sprehajalnih poteh.
• Preprečite škodo
• Ni poškodb od soli in drugih kemikalij
• Prihranite čas in denar
• Izboljšati dostop do strank

Predstavljajte si…

Prvi sneg in zimska idila, lepo zasneženi bregovi, vrtovi, okolica vse lepo zasneženo…

Takšno mnenje hitro spremenimo, ko zagledamo vrh snega pred garažnimi vrati poledeneli pločnik okoli hiše ali pa zaradi poledenele, zasnežene ceste ne moremo po dovozni poti, do hiše…

DELOVANJE ZUNANJEGA TALNEGA GRETJA

Visoko zmogljivi grelni kabli BVF-SX za zunanje talno ogrevanje zagotavljajo hitro in udobno taljenje snega in ledu, tudi v ekstremnih vremenskih pogojih, na vseh vrstah talnih površinah. Pri pravilnem izračunu je dovolj 5-10 minutni, da se grelni kabel segreje nad ledišče. Obratovalni stroški in dejanski čas delovanja je minimalni.
Predlagana moč ogrevanja je odvisna od vrste zaključnega sloja, pohodne površine . Za pravilno moč in dolžino nas kontaktirajte.

Grelni kabel oziroma električno zunanje gretje se lahko vklaplja ročno lahko pa se poveže s termostatom, ki deluje avtomatično. Temperatura delovanja se prilagaja glede za zunanjo temperaturo.

• ZUNANJE TALNO GRETJE IN NOVOGRADNJE
Namestitev grelnega kabla lahko načrtujemo v času vseh drugih gradbenih del v okolici hiše.
• NAMEŠČANJE GRELNEGA KABLA MED OBNOVO, SANACIJO
Če boste menjavali zunanje talne površine ( tlakovce…) ali na novo asfaltirali, polagali keramiko okoli hiše, po stopnicah, lahko vključite namestitev grelnega kabla.
• NAMESTITEV V OBSTOJEČE TALNE POVRŠINE
Z posebnimi krožnimi žagami se lahko v betonska, asfaltirana tla za debelino grelnega kabla zareže, poglobi in se v poglobljene zareze položi grelni kabel.

Zunanje električno talno gretje, odpravljanje snega brez fizičnega napora. Grelni kabel oddaja toplot ter ogreje površine s tem pa odstrani sneg in led.

 

Oglejte si fotografije

GRELNI KABEL ZA ODTALJEVANJE DOVOZNIH POTI, PLOČNIKOV

Tako kot je na slikah vidno, brez snega in ledu na dovoznih poteh, pločnikih, dvorišču dosežemo z zunanjim električnim talnim ogrevanjem  BVF SX Snow Defrost, ki se namesti pod talno površino:

POVRŠINE, POD SE LAHKO NAMESTI GRELNI KABEL:

BETONSKA TLA – DEBELINA NAJVEČ 80 mm
ASFALTIRANA TLA – DEBELINA  NAJVEČ 50 mm
TLAKOVANA TLA – DEBELINA  NAJVEČ 80 mm
KERAMIČNE PLOŠČICE, KAMEN- DEBELINA NAJVEČ DO 50mm

GRELNI KABEL SE LAHKO NAMESTI TUDI POD KERAMIČNE PLOŠČICE NA STOPNIŠČU!
Košarica0
There are no products in the cart!
0