fbpx

Infrardeče ogrevanje in vpliv na zdravje

Zdravje je naše največje bogastvo, česar se zavemo šele takrat, ko zbolimo. Ker živimo v materialnem svetu še vedno prevladuje razmišljanje, da na zdravje neposredno vplivajo le vidni vplivi (fizične poškodbe) in škodljive razvade (kajenje, prekomerno uživanje alkohola ipd.), pozabljamo pa, da so zdravju morda še škodljivejši vplivi, ki jih ne vidimo in največkrat tudi povsem ignoriramo (npr. stres).

Toplotna terapija z infrardečimi paneli

Že naši predniki so stoletja nazaj ugotovili, da je toplotna terapija ena izmed najučinkovitejših metod naravnega zdravljenja za mnoge bolezni in tegobe. Zaradi blagodejne toplote se izboljša fizično in psihično počutje.

Infrardeči žarki IR panela in vpliv na zdravje

Infrardeča energija ni samo varna, temveč zelo blagodejna. Infrardeči žarki prodrejo v podkožno tkivo in ga ogrejejo zelo previdno in enakomerno. Globinska toplota deluje preventivno. Povečuje se telesna energija, zmanjšuje stres, razstruplja telo, izboljša krvni obtok in očisti kožo, dviguje imunski sistem, pomaga pri prehladu, astmi, bronhitisu (in drugih dihalnih težavah).

infrardece ogrevanje in vpliv na zdravje

Glavni učinek infrardečega sevanja je sicer blago, pa vendar globinsko toplotno delovanje. Rezultati se kažejo v boljši prekrvavitvi, aktivaciji molekul in aktivnejših fizikalnih in biokemičnih procesih.

Ogrevanje z infrardečimi paneli in blagodejni vpliv na zdravje

Ogrevanje z infrardečimi paneli (IR paneli) deluje po enakem principu kot infrardeče savne, za katere vemo da izredno blagodejno vplivajo na nas. IR panel lahko uporabimo tudi za obsevanje obolelih sklepov  oziroma delov telesa – na isti način kot to delamo s posebnimi “IR lučkami«, ki jih kupimo v trgovinah z medicinsko opremo.

Infrardečega sevanja nikakor ne gre za mešati z nevarnim UV sevanjem, ki ima za posledico potemnitev (zagorelost)  kože. Infrardeče sevanje nas greje in spodbuja biološko aktivna področja.

Pozitivni učinki nano srebra

pozitivni učinki in Kaj je IR ogrevanje

Naši infrardeči paneli (IR paneli) se ponašajo z vsebnostjo nanosrebra. Srebro se je zaradi svojega naravnega antibakterijskega in antiglivičnega delovanja več kot 100 let uporabljalo za obravnavanje zdravstvenih težav. Drobci nanosilver, tipične velikosti 25 nm, imajo izredno dolgo relativno površino, ki vpliva na stik z bakterijami ali glivicami ter zmanjšuje njihov bakteriološki in glivični učinek. Če pride nanosilver v stik z bakterijo ali glivico, bo zmanjšal učinek celične presnove in s tem preprečil njihov razkroj. Raziskave so pokazale, da sistem nanosilver razkuži 650 vrst bakterij in da ne obstaja bakterija, ki bi živela več kot 6 minut pri delujočem nanosistemu.

Pozitivni učinki infrardeče toplote

Z učinkom razkuževanja v obsegu 99,7 % in dezodoriranjem z nanosilverjem (preskušeno pri KICM v Koreji) bodo nekateri naši infrardeči paneli (IR paneli) zaščitili vaš dom pred invazijo mikroorganizmov in s tem izboljšale zdravstveni in higienski standard v vašem domu, podjetju ali v prostoru.

Naravna dezinfekcija

Tehnologija nanosilver uporablja energijo za odpravo bakterij, pri ljudeh pa poživi rdeče krvne celice, s čimer se izboljša krvni obtok in poveča odpornost.

Košarica0
There are no products in the cart!
0