fbpx

Kaj je infrardeče ogrevanje, IR ogrevanje

Kadar govorimo o infrardečem ogrevanju (IR ogrevanju) govorimo o naravnem, zdravem in varčnem način ogrevanja. Je podoben način ogrevanja, s katerim nas narava (sonce) greje že od nekdaj. Občutek toplote, ki ga oddaja sonce je pravzaprav posledica infrardečega sevanja (del sončne svetlobe), ki je človeku naravna in prijazna zelena energija.
Dolgi infrardeči valovi, ki jih oddajajo naši IR paneli VitalLine (infrardeči paneli) nas grejejo neposredno, kar nam daje prijeten in topel občutek že pri temperaturah, ki so za nekaj stopinj nižje. Je oblika energije, ki je zaradi svoje posebne valovne dolžine takoj pretvorjena v predmet. Delujejo na valovni dolžini od 4 do 10um3 (mikronov). Tako obliko človek sprejema vsak dan, ko je na soncu in je za človekovo počutje ter zdravje zelo pomembna.

Opredelitev infrardečega ogrevanja (IR ogrevanje)?

Dolgi infrardeči žarek je del naravnega spektra svetlobe sonca. Vse površine oddajajo oddaljene infrardeče žarke, vključno s telesom, ki jih oddaja v obliki telesne toplote. Zaradi sposobnosti globokega prodiranja lahko prehajajo skozi podkožna tkiva.

Kako delujejo IR ogrevanje ?

Terapija z dolgimi infrardečimi žarki deluje tako, da ustvari toplotni učinek, ki seže globoko v sloje tkiva in razširi krvne žile v kapilarah. To spodbuja prekrvavitev in dvigne srčni utrip.

Uporablja seveda zdravje

Terapija z dolgimi infrardečimi žarki velja za vir naravnega zdravljenja. Poveča namreč fizični fenomen, ki mu pravimo »resonanca«. To pomeni, da se celična aktivnost okrepi in takoj izboljša presnovo. Terapija z dolgimi infrardečimi žarki bi naj prav tako pomagala pri hujšanju, ker pospeši procese presnove. Toplota, ki se uporablja pri terapiji z dolgimi infrardečimi žarki, do sklepov in okončin dovaja kisik. To pomaga sprostiti trde mišice, kar pospeši zdravljenje zvinov in izpahov. Boljša prekrvavitev prav tako pomaga poškodovanim in bolečim mišicam, da se hitreje regenerirajo. Močnejši krvni pretok pomaga hitro odstraniti strupe in odpadne snovi presnove.

IR ogrevanje in pozitivni učinki

pozitivni učinki in Kaj je IR ogrevanje

Opozorilo!
Glede na navedbe na spletni strani Far Infrared Medical se zdravljenje z dolgimi infrardečimi žarki ne sme obravnavati kot »čudežno zdravilo« pri resnih boleznih. Terapija z dolgimi infrardečimi žarki se ne sme izvajati namesto zdravljenj, ki vam jih svetuje vaš zdravnik.

naravni spekter svetlobe
Košarica0
There are no products in the cart!
0