fbpx

Prednost IR panelov Ecosun je, da se sprednja stran panela ne segreje več kot 95 stopinj. Najboljši IR paneli imajo toleranco med 80 in 105 stopinj na sprednji strani, kar dokazuje da so grelni paneli Fenix Group, Ecosen med najboljšimi na tržišču. Prav tako zadnja stran infrardečega panela ECOSUN ne presega 35 stopinj pri polni obremenitvi in še je eden dokaz o popolni varnosti infrardečega panela ECOSUN. Zelo pomembno je, da  paneli na sprednji stani ne dosegajo prevelikih temperatur, ker lahko pri dotiku nastanejo opekline prav tako, tudi zadnja stran infrardečega grelnega panela ne sme dosegati velikih temperatur, da ne pride do vžiga, če bi le ta bila iz vnetljivih materialov.

Visoka temperatura na sprednji stani pomeni večjo učinkovitost gretja. Ker IR paneli ne ogrevajo zraka ampak stvari v prostoru še je toliko bolj primerna visoka temperatura na sprednji strani IR panela.

Infrardeči paneli ECOSEN dosegajo skoraj 100% izkoristek.

IR panel Ecosun

Pred nakupom IR panelov se je dobro pozanimati kako določiti moč IR panela. IR paneli iz našega prodajnega programa so kvalitetni izdelki. Ecosun IR panel ima 7 letno garancijo. Ohišje grelnega panele je iz jekla kar nudi dodatno zaščito. Vsi paneli imajo možnost poslikave ali barvanja, kar pomeni da vam lahko panele poslikamo ročno ali pa vam enostavno natisnemo sliko po vaši želji. Zato lahko infrardeči paneli služijo tudi kot dekoracija ali celo dragocena umetniška slika.

infrardece ogrevanje in vpliv na zdravje

Splošno o IR panelih ECOSUN

Paneli Ecosun so proizvedeni v Evropi zato vam lahko nudimo takojšno dobavo ali v primeru reklamacije hitro zamenjavo ali popravilo.

Infrardeči panel Ecosun Fenix Group

 • Z IR ogrevanjem in IR paneli do 70% manjša poraba ogrevanja
 • Do 90% cenejša začetna investicija, saj lahko vsak prostor opremite posebej z infrardečimi paneli
 • Infrardeči panel zavzame zelo malo prostora na steni ali stropu
 • Enostavno upravljanje z analognimi ali digitalnimi termostati
 • povprečna dnevna uporaba od 4-6 ur
 • Enostaven izračun porabe elektrike za vsak panel posebej
 • 100% izkoristek toplote
 • Dolga življenjska doba več kot 50 let
 • Ni potrebna projektna dokumentacija za centralno ogrevanje
 • IR ogrevanje ne potrebujete dimnika
 • Ne potrebujete kurilnice
 • Ni stroškov servisiranja in čiščenja peči, dimnika
 • Enostavna montaža ,ki jo lahko stranka izvrši sama (stropna  ali zidna)
 • Lahko ga odstranite ali prenesete na drugo lokacijo
 • Pri nameščanju IR panelov Ecosun ni vrtanja, razbijanja, ali drugih težkih gradbenih del pri montaži
 • Lahko ga uporabite v počitniških hiškah, prikolicah, šotorih….
 • Edinstven sistem v kombinaciji sončne elektrarne, praktično zastonj ogrevanje

Osnovna struktura grelne plošče Ecosun je narejena iz pocinkane jeklene pločevine, sprednja in notranja stran panela uporablja posebno sestavino imenovano Thermoquartz , ki zagotavlja maksimalno absorpcijo toplote infra grelca in zunanji nanos imenovan Thermocrystal, ki bistveno poveča učinkovitost sevanja toplote – znan kot infrardeče ogrevanje. Zunanja Thermocrystal površina temelji na kremenovih kristalih, ki na prvi pogled deluje kot zrnata površina plošče vendar je eden od razlogov za njeno bistveno boljše sevanje. Panel z tem pridobi 2,5-krat večjo površino za prenos v primerjavi z gladko površino enakih dimenzij! Doseg panelov je do 6 metrov, kar konkurenčni paneli ne dosežejo!

sestava ir panela ecosun

Splošno o IR panelih ECOSUN

IR paneli Češkega proizvajalca Fenixgroup so primerni za bivalne in poslovne prostore, namenjeni so za stropno in stensko namestitev. Priporočljiva namestitev IR panelov je neposredno pod strop ali v sisteme spuščenih stropov. V tem položaju se doseže najvišja učinkovitost in intenzivnost toplotnega sevanja IR panelov po prostoru. Prodajni program podjetja Fenix group zajema veliko paleto različnih modelov-IR panelov.

V notranjosti je toplotna izolacija, ki preprečuje uhajanje toplote skozi zadnjo stran plošče in s tem povečuje učinek sevanja. Prav tako so v notranjosti panela še nekateri drugi materiali, ki povečujejo učinkovitost.

MOČ V WVELIKOST/DIMENZIJATEŽA
100 W50 X 32 X 3 cm
200 W75 x 32 x 3 cm
270 W100 x 32 x 3 cm
300 W60 x 60 x 3 cm
330 W125 x 32 x 3 cm
400 W150 x 32 x 3 cm
600 W120 x 60 x 3 cm
700 W120 x 60 x 3 cm
850 W120 x 80 x 3 cm
1000 W120 x 85 x 3 cm
Košarica0
There are no products in the cart!
0