fbpx

Ogrevanje žlebov in ogrevanje vodovodnih cevi preprečuje zmrzovanje vode, s tem pa se prepreči nastanek poškodb in nesreč . Vsaka zima prinese nekaj škode, poškodb zaradi zmrzali, s tem pa tudi stroške. Poškodujejo se ne samo žlebovi in vodovodne cevi, napeljava ampak tudi fasade, strehe in strešne konstrukcije.

Škoda, ki jo lahko povzroči teža sneg in led oziroma voda, ki nastaja pri taljenju snega čez dan, ki ponovno zamrzne ob nizkih temperaturah in ne mora odteči po žlebovih, lahko privede do velikih poškodb in stroškov .

ZAKAJ OGREVATI ŽLEBOVE IN VODOVODNE CEVI TER ODTOKE

Posledica taljenja snega je voda, ki teče v žlebove in odtočne cevi, ki pri nizkih temperaturah ponovno zmrzne. Zaradi tega lahko pride do deformacije in nevarnosti:

  • Odtočne cevi lahko popolnoma zaledenijo, odtok vode ni možen, raztezanje ledu povzroči pokanje cevi in nadaljnje zamakanje.
  • žlebovi se napolnijo z ledom tako nastanejo ledene sveče in možna je zamakanje na fasado nato v notranjost objekta. Teža ledenih sveč in blokov povzroča deformacijo žlebov.
  • ledene sveče in gmote snega ogrožajo varnost mimoidočih.
  • v žlotah nastane led, ki s pritekanjem vode veča. Zaradi teže in deformacije voda začne zamakati v objekt.
  • Prav tako lahko teža ledu in snega poškoduje strešno konstrukcijo.

Vgradnja grelnih kablov in ogrevanje žlebov , žlote in odtočnih cevi ter strehe prepreči opisane težave in nevarnosti.

Nevarne so tudi padajoče ledene sveče, ki poškodujejo vozila in celo povzročijo resne poškodbe mimoidočih.

KAKO OGREVATI ŽLEBOVE IN VODOVODNE CEVI

Žlebovi se lahko ogrevajo tako, da se v njih namesti samoregulirni grelni ali navadni grelni kabel, ki preprečuje, da bi voda zmrznila in pomaga odstranjevati sneg iz streh ali žlebov. Enako je tudi pri ogrevanju vodovodnih cevi, kjer se grelni kabel namesti na vodovodne cevi, ki so izpostavljene zimskim razmeram in preprečuje, da bi voda v ceveh zmrznila. Samoregulirni grelni kabel lahko deluje avtomatično in se prilagaja zunanjim temperaturam, če pa se uporabi navaden grelni kabel pa se poveže z namenskim termostatom, ki prav tako avtomatično uravnava ogrevanje glede na zunanjo temperaturo. Ogrevanje žlebov in gretje vodovodnih cevi se lahko vklaplja tudi ročno, vendar je preprostejše in funkcionalno, če ogrevanje deluje avtomatično z termostatom, ki je za to namenjen.

odtaljevanje ogrevanje žlebov

OGREVANJE ŽLEBOV JE ŠE POSEBEJ PRIPOROČLJIVO ZA …

Ogrevanje žlebov je priporočljivo v javnih zgradbah, kot so skladišča, pisarne in bolnišnice, pa tudi v prostorih podjetja, v pisarniških kompleksih in zasebnih stavbah.

Namestitev grelnega kabla BVF SRHC za ogrevanje vodovodnih cevi in žlebov je preprosta . Grelni kabli ne potrebujejo vzdrževanja. Samoregulirni grelni kabel deluje avtomatično torej ne potrebujemo krmilnik termostat.

PROTI ZMRZOVANJU ZUNANJIH VODOVODNIH CEVI IN PLINSKIH NAPELJAV

Samoregulirni grelni kabel BVF SRHC se lahko namesti na vodovodne cevi, ki so izpostavljene zunanjim vplivom , s tem preprečimo da bi voda v ceveh zamrznila, s tem preprečimo, da bi nastala škoda.

ogrevanje vodovodnih cevi

OGREVANJE ŽLEBOV IN UPORABA SAMOREGULIRNEGA KABLA BVF SRHC

• NA VRTOVIH VODOVODNIH CEVI
• KMETISKIH OBJEKTIH
• ŠTEVCI ZA VODO
• RASTLJINAKI

Košarica0
There are no products in the cart!
0