fbpx

IR panel je grelno telo, ki oddaja toploto v obliki infrardečih valov. Kadar Infrardeči paneli dosegajo do 100°C (95% do 99% PORABLJENE ELEKTRIKE GRE V TOPLOTO), potem govorimo o pravem IR panelu. Na tržišču je ogromno grelnih panelov, ki jih trgovci označujejo kot infrardeče panele, v bistvu pa gre za navadne grelne radiatorje, ki na sprednji strani ne dosegajo dovolj velike temperature in se bi morali uvrščati med konvekcijske grelne sisteme in ne IR ogrevanje.

SESTAVA IN ŽIVLJENJSKA DOBA IR PANELOV

Pravi IR panel ima vgrajen infra grelec, grelno žico, ki je enakomerno porazdeljena po notranjosti IR panelov. Obstajajo tudi IR grelni paneli, ki imajo vgrajeno grelno folijo vendar takšni IR grelni paneli niso kvalitetni in njihova grelna življenjska doba je dosti krajša.

ir paneli-ir panel-paneli za ogrevanje

Na kvaliteto infrardečega panela vpliva tudi sestava oz. material iz katerih je IR panel sestavljen in način sestave ter izolacije. Hrbtna stran ne sme presegati 35°C. To preprečuje dobra izolacija požarna stena grelnega panela, ki preprečuje, da bi infrardeča toplota ogrevala hrbtno stran panela in steno ali strop pod nameščenim IR panelom. Vsa grelna moč mora biti usmerjena na sprednjo stran IR panela.

Velikost in moči infra panelov so prilagojena standardnim in ne standardnim višinam stropov v poslovnih in tudi privatnih prostorih. Nosilec za pritrditev IR panela je prav posebej oblikovno zasnovan za lažjo namestitev. Paneli za ogrevanje VitalLine se lahko nameščajo tudi v kopalnico in druge vlažne prostore. IR paneli iz linije VitalLine ne potrebujejo nobenega vzdrževanja. Pomembno je, da so pravilno nameščeni. Za pravilno, ekonomično ogrevanje prostorov z infrardečim panelom pa je ključno, da je izračun grelne moči in število panelov pravilno.

Enakomerno porazdeljena temperatura IR panela

IR panel Vital Line in enakomerno porazdeljena temperatura na sprednji strani infrardečega panela

ne enakomerno ogret ir panel

IR paneli slabe kvalitete in prikaz neenakomerno ogrete sprednje strani

ZAVAJOJOČA PONUDBA TRGOVCEV

Na tržišču in na spletu je ogromno poceni grelnih panelov, ki so ponaredki in niso pravi IR paneli, saj je v notranjosti vgrajen grelec iz ogljikovih vlaken, ki dosega le do 55°C . In zato delujejo kot klasični radiatorji. Grelni panel, ki ima vgrajen termostat ni IR panel, ker se z termostatom, ki je vgrajen v infrardeč panel ne more zagotoviti realna temperatura v prostoru.  Kvalitetni IR paneli so brez okvirjev, so gladki brez robov . V nasprotnem primeru se IR grelni paneli velikokrat ob segrevanju zvijajo in zaradi sprememb v temperaturi pokajo. Če zaščitni nanos na panelu ni kvaliteten spremeni barvo,  postane rumene barve in lahko nastanejo tudi razpoke.

pravi ir paneli

NOSILCI, NAMEŠČANJE IR PANELOV

Pri nizko cenovnih infrardečih panelih je velikokrat težava tudi nameščanje, predvsem nosilci, ki so zelo šibki ali pa je nameščanje zelo težavno. Zato je pomembno, da se pred nakupom resnično posvetujete s strokovnjaki.

MOČI IN VELIKOSTI IR PANELOV

Moči in velikosti IR panelov se razlikujejo od vsakega proizvajalca različno, pri izbiri pa je pomembno, da izbiramo optimalne moči za prostor, saj lahko prevelika grelna moč glede na višino stropa slabo vpliva na počutje v prostoru . Zato je za ogrevanje z IR paneli smiselno izbrati 2 kosa infrardečega panela z manjšo močjo in jih enakomerno razporediti po prostoru, da se sevalna toplota ne občuti preveč agresivno iz ene točke. Prav tako je tudi zelo pomembno kako določiti moč IR panela in kam točno namestiti grelne panele in kam postaviti termostate. IR grelni paneli VitalLine so cenovno dostopni, zato predlagamo, da si preberete več tehničnih podatkov IR PANELI VITAL LINE.

KAKOVOST IR PANELOV  DOKAZUJEJO CERTIFIKATI IN GARANCIJA

Certifikati dokazujejo kakovost in VARNOST infra panela . Certifikate pridobijo le pregledani in tehnično varni IR paneli, katere bomo lahko brez skrbi uporabljali in si z njimi ogrevali. Garancija pa dokazuje kvaliteto in resnost proizvajalca. Zato je zelo pomembno, da preverimo resnično garancijo IR panela- TOVARNIŠKA GARANCIJA.

ZAUPAJTE NAŠIM IZKUŠNJAM NA PODROČJU POZNAVANJA IR PANELOV

Ker smo podjetje, ki se z električnim ogrevanjem predvsem pa z IR ogrevanjem ukvarjamo že veliko let, s svetovanjem, prodajo in montažo smo pridobili veliko izkušenj, znanja, ki ga ne moraš kupiti ali pridobiti čez noč.

Skozi obdobje delovanja smo spoznali različne proizvajalce in modele IR panelov. Na raznolikem terenu smo pridobili ogromno znanja na področju montaž in ravno te izkušnje ter pričanja uporabnikov so nas pripeljale do izbora proizvajalca infrardečih panelov, ki mu najbolj zaupamo, zato smo skupaj podpisali dolgoletno pogodbo sodelovanja. Tako lahko skupaj po naših priporočilih razvijamo in posodabljamo IR grelne panele, ki se uvrščajo v sam vrh kvalitete in praktičnosti uporabe in s tem dokazujemo, da je namen našega podjetja DOM IN OGREVANJE dolgoročno poslovanje in razvijanje boljše prihodnosti IR ogrevanja.

NAŠA BLAGOVNA ZNAMKA IR PANELI VitalLine

IR grelni paneli VitalLine so EVROPSKEGA proizvajalca. Paneli za IR ogrevanje so narejeni po vseh tehnoloških standardih in imajo certifikate. Infra paneli so izdelani iz kvalitetnih materialov in skrbno sestavljeni. IR paneli VitalLine ima 10 let TOVARNIŠKE GARANCIJE, brez drobnega tiska.
VitalLine IR grelni paneli so gladki 4 različni modeli, ki se razlikujejo po moči in velikosti.

Zato nam lahko pošljete povpraševanje ali pa nas pokličete na 041 558 612

Košarica0
There are no products in the cart!
0