fbpx

Ogrevanje delavnice in skladiščnih prostorov

IR paneli ali IR industrijski paneli, grelci so namenjeni ogrevanju delavnic, skladišč, kmetijskih objektov, cerkva, večjih poslovnih prostorov.

Ogrevanje delavnice z industrijski IR paneli evropskega proizvajalca pod našo blagovno znamko Vita line industry ) je ugodno dostopna rešitev za udobno in poceni ogrevanje. Industrijski IR paneli delujejo na visokem temperaturnem režimu ogrevanja. Namenjeni so za ogrevanje prostorov, ki so izpostavljeni vlagi, prahu in raznoraznim kemikalijam.

Industrijski IR paneli se lahko namesti na steno ali strop, montaža je odvisna od zahtev in načina ogrevanja. Industrijske IR grelce lahko uporabimo kot osnovni ali primarni vir ogrevanja delavnice, to pomeni, da industrijski grelci ogrevajo celoten prostor. Lahko pa se uporabijo za točkovno ogrevanje delavnic. IR grelci se namestijo na mesta kjer se največ zadržujemo, na primer delo za tekočim trakom ali pa nad mizo kjer se dela, sestavlja. Ker industrijski grelci delujejo na visokem temperaturnem režimu se toplota občuti tudi, če so nameščeni 4 m visoko.

Vita line industry Ecosun ogrevanje delavnic

Ogrevanje delavnic – avtomehanična delavnica

V nekaterih delavnicah se potrebuje le 40 % talne površine, ostalih  60 % pa ni v uporabi ali pa se koristi kot odlagalni, skladiščni del, ki ne rabi bit ogrevan. Zato se velikokrat uporablja točkovno ogrevanje, tistih delov delavnice kjer se delo izvaja.

Za ogrevanje avtomehaničnih delavnic bi bilo smiselno koristi točkovni način ogrevanja, ki neposredno, direktno, ogreva predmete in ljudi. S takšnim načinom ogrevanje delavnice se veliko privarčuje in prihrani saj ni smiselno ogrevati površine, ki niso v uporabi in se tam ne zadržuje nihče.

OGREVANJE DELAVNICE Z INDUSTRIJSKIMI IR PANELI

Industrijski IR paneli se priporočajo za ogrevanje v stavbah z visokimi stropi. Ker je ogrevanje z industrijskimi IR paneli sevalno ogrevanje se prenos toplote iz IR grelca do predmeta ali osebe občuti takoj. Pri ogrevanju delavnice z industrijskimi IR paneli ni toplotnih izgub, saj se infrardeči valovi oz. infrardeča toplota občuti takoj, ko »udari« v površino, predmet ali osebo. Da boste lažje razumeli prenos infrardeče toplote si preberite, Kaj je infrardeče ogrevanje

Rešitev ogrevanja z infrardečimi grelci za ogrevanje delavnic, skladišč…

Z infrardečim ogrevanjem lahko toploto usmerimo tja, kjer je to potrebno, v tem primeru točkovno določimo mesta ogrevanja. Natančen nadzor infrardečega ogrevalnega sistema zagotavlja udobje ogrevanja, prihrani stroške obratovanja in prepreči izgubo energije. Deluje in občuti se tudi kadar je prepih in slabša izolacija delavnice ali skladiščnega prostora.

 Samodejno delovanje in enostaven nadzor temperature ogrevanja v delavnici ali skladišču

Smiselno je industrijske IR panele povezati s termostati. Tako se lahko temperatura upravlja in nastavlja preko programsko nastavljivih termostatov.
WIFI termostat brezžični POER PTC10/PTR16 se lahko uporabi za upravljanje temperature. Termostat Poer smart  lahko beleži poraba oz. delovanje IR grelcev, temperatura se lahko nastavlja preko pametnih naprav. Termostati imajo tudi funkcijo zaklepanja tipk za preprečevanje nepooblaščene uporabe.

Ogrevanje delavnic ali skladišč z infrardečimi industrijskimi paneli omogoča takojšnje ogrevanje na mestu in so zato idealni za redno ali kot osnovno uporabo ali pa za občasno ogrevanje. Primerno je tudi za območja, kjer ni potrebno ogrevati celotnih prostorov.

Industrijske IR grelci so lahko posamično nadzorovani z elektronskimi nastavljivimi števci, ki omogočajo samodejno delovanje in nadzor porabe.

OGREVANJE DELAVNICE S KLIMATSKO NAPRAVO ALI KLASIČNIMI SISTEMI

Ogrevanje delavnice s klasičnimi sistemi kot so klimatske naprave ali sistemi, ki pihajo topli zrak v prostor je treba paziti, da ogreti zrak ne uide in se ohladi kadar se odprejo velika vhodna vrata ali naredi prepih. Prav tako je slabost pri vpihovanja toplega zraka prepih, ki nastane pri ogrevanju delavnice. Topel zrak iz klimatskih naprav dviguje prah in ostale majhne delce v zrak, draži pljuča in oči. To vrstni sistemi zdravju niso prijazni in se lahko po dolgoletni uporabi razvijejo različne kronične bolezni ali bolezni, ki so smrtno nevarne.

Košarica0
There are no products in the cart!
0