Ogrevanje delavnice, skladiščnih prostorov

Ogrevanje delavnice, skladiščnih prostorov…

IR grelci, IR paneli namenjeni ogrevanju delavnic, skladišč, kmetijskih objektov, cerkev, večjih poslovnih prostorov.

IR paneli evropskega proizvajalca pod našo blagovno znamko Vita line industry Ecosun (Češki proizvajalec). Ir paneli modernega videza, dovršeno izboljšana različica predhodnega modela.

Vita line industry Ecosun je sistem ogrevanja, ki ga lahko namestimo na mesta kjer se največ zadržujemo, naprimer delo za tekočim trakom. Zaradi močnega delovanja, občutka lahko ogrevamo samo tisti del.

Vita line industry Ecosun ogrevanje delavnic

Ogrevanje delavnic – avtomehanična delavnica…

V določenih delavnicah se potrebuje le 40% talne površine za ogrevanje. Zato tisti, ki delajo npr. v avtomehanični delavnici potrebujejo obliko ogrevanja, ki bi jih ogrevala neposredno, direktno, s tem pa bi privarčevali dragoceno energijo ogrevanja za površine oz. prostore, kjer se ne gibljejo.

Veliko pozornost je treba nameniti, da ne uide ogrevanje oz. toplota, kadar se odprejo velika vhodna vrata. Pri sistemih ogrevanja na način vpihovanja toplega zraka, nastane težava, kadar nastane prepih pri odpiranju vrat, vsaj ogrevan zrak pobegne skozi vrata.

Rešitev ogrevanja z infrardečimi grelci za ogrevanje delavnic, skladišč…

infrardeče ogrevanje, IR paneli se pogosto uporabljajo v stavbah, kot so industrijski prostori, z visokimi stropi. Med IR grelcem in osebo / tlemi ni toplotnih izgub, saj infrardeči valovi ustvarjajo toploto samo, ko »udarijo« v površino, predmet.

Z infrardečim ogrevanjem lahko toploto usmerimo tja, kjer je to potrebno, v tem primeru točkovno določimo mesta ogrevanja. Natančen nadzor infrardečega ogrevalnega sistema zagotavlja udobje ogrevanja, prihrani stroške obratovanja in prepreči izgubo energije.

Samodejno delovanje, ogrevanje delavnic in skladišč

V ta namen grelnike Vita line industry Ecosun nadzira programsko nastavljiv termostat, nameščen znotraj razdelilne plošče (za preprečevanje nepooblaščene uporabe) s temperaturnim tipalom, ki je nameščeno v območju ogrevanja.

Ogrevanje delavnic, skladišč z infrardečimi grelniki omogoča takojšnje ogrevanje na mestu in so zato idealni za redno ali za redko uporabljena območja, kjer ni potrebno ogrevanja po celotnem prostoru.

Industrijske IR grelce so lahko posamično nadzorovani z elektronskimi nastavljivimi števci, ki omogočajo samodejno delovanje in nadzor porabe.