fbpx
Razlika med ogrevanjem z toplotno črpalko in talnim infrardečim ogrevanjem Kaj je bolj ekološko, ugodneje in zdravju prijazno?

V tem prispevku boste našli

Talno ogrevanje z grelno folijo ali grelno mrežo

V NADALJEVANJU BOSTE PREBRALI PREDNOSTI ZAKAJ SE ODLOČITI ZA TALNO IR OGREVANJE?

Talno ogrevanje z toplotnimi črpalkami oziroma vodno talno gretje je po navadi edino talno gretje ki ga poznamo.

A obstaja tudi talno gretje:

 • brez vode,
 • brez dvigovanja prahu,
 • brez letnih stroškov vzdrževanja,
 • brez spremembe višine tal,
 • brez  velikih gradbenih posegov montaži in
 • z hitro vgraditvijo ter
 • ugodneje.
talno gretje pod estrihom

Vas zanima kaj to je?

 

To je talno infrardeče ogrevanje z grelnimi folijami ali grelnimi mrežami – odvisno od vrste talnih podlog.

Grelna folija se namesti pod laminat, vinil, parket ali pa namestimo pod/ v estrih.

Grelna mreža –se namesti pod ploščice oz pod keramiko, vgradi/ »potopi« se v lepilo za keramiko. Ali pa se električna grelna mreža namesti v estrih.

Obe sta visoki le nekaj milimetrov tako, da se višina tal po montaži ne spremeni.

Prednosti ogrevanja z grelno folijo ali grelno mrežo:

 • Hitra montaža. Po vsej hiši je mogoče talno ogrevanje vgraditi in zagnati v 1-2 dneh! Nobenega drugega talnega ogrevanja ni mogoče namestiti tako hitro,
 • Enakomerna toplota tal. Grelna folija je položena po celotni površini tal in ne presega priporočene temperature tal,
 • Prednost v primeru poplavljanja tal. Sistem je odporen na začasno poplavljanje tal, ki se lahko pojavi v stanovanjih. Hkrati pa bo v takšni situaciji hitrejše in temeljitejše sušenje tal,
 • Diskreten in popolnoma tih sistem delovanja, odličen za tiste, ki cenijo mir in tišino med sproščanjem,
 • Vsaj 80–odstotna pokritost tal je dovolj, da je infrardeče ogrevanje tal edini vir ogrevanja.
 • Mala  investicija. V kombinaciji s sončno elektrarno je ogrevanje zastonj.
 • Enostavni termostati s funkcijo varčevanja z energijo. Na preglednem in enostavnem termostatu, katerega lahko upravljamo tudi preko aplikacije na telefonu, lahko določamo temperaturo v vsakem prostoru posebej. Vsi imamo radi, da je kopalnica najtoplejši del stanovanja kar pa z klasičnimi termostati ne dosegamo, saj se tam temperatura nastavi za celotno stanovanje in ne posamično po prostorih.
 • Ne dviguje prahu. Ne povzroča t.i. konvektivnega gibanja zraka, za katero je krivo pretakanje tekočine pod tlemi. Še posebej priljubljeno med alergiki saj se ne dviguje prah, pršice in mikroorganizme.

Kaj je grelna folija?

Grelna folija podjetja DOM IN OGREVANJE temelji na tehnologiji FULL CARBON, ki je tehnologija polnega grafita. Matrica grafita je izdelana v obliki mreže, ki je nanesena na celotno površino filma. Grelna folija oddaja infrardečo toploto po celotni površini, tudi med bakrenimi trakovi. Takšen način porazdelitve toplote pomeni, da se talne obloge ogrejejo enakomerno po celotni površini brez hladnih delov, kot pri vodnem sistemu talnega gretja.

Debelina grelne folije je od 0,338mm do 0,500 mm – odvisno za katero folijo se odločite oz. odvisno od talnih oblog. Grelna folija je dodatno ojačana iz obeh strani tako, da je primerna za vgradno v prostore z veliko obremenitvami. Dodatna laminirana zaščita preprečuje mehanske poškodbe, ki se največkrat zgodijo v času v adaptacije. Ob montaži je višina tal  ne spremni.

Grelno folijo je možno rezat kar zagotavlja da so tla res popolnoma prekrita. Mesto za razrez je na foliji jasno viden in označen z ikono.
Trpežna in zelo močna konstrukcija grelne folije, ki je dvojno ojačana zagotavlja izjemno dolgo življenjsko dobo in brezhibno delovanje celotnega ogrevalnega sistema brez dragih in rednih servisiranj.

grelna folija HD G

Pri nas vam ponujamo 3 vrste grelnih folij:

Folije se razlikujejo glede na to pod katero talno oblogo se jih polaga.

 

 • Grelna folija HD-EPL – debeline 0,45 mm. Možnost namestitve pod suhomontažne talne obloge, laminat ali vinil.

 

 • Grelna folija HD-G – debeline 0,338 mm. Možnost namestitve pod suhomontažne talne obloge, predvsem pa je namenjena za stropno in stensko ogrevanje.

 

Ogrevanje z folijo Heat Decor je zdravo ogrevanje brez izpustov, brez nevarnih in škodljivih snovi. Vrsto grelne folije določimo po pogovoru, ko izvemo vaše želje. Vedno najdemo najbolj ekonomično, varčno in efikasno rešitev za kupca.

Za vsa dodatna vprašanja ali izračun kliknite TUKAJ ali nas pokličite na: 041 558 612  – 041 219 074

CALEO 160 W m2 stropno ogrevanje

Kaj je grelna mreža?

Grelna mreža je namenjena za talno gretje. Namesti se pod keramične ploščice ali v estrih. Modeli grelnih mrež se razlikujejo glede na moč in velikost.

Če so tla izravnana, pripravljena za polaganje keramike potem namestitev ne zahteva dodatnih gradbenih posegov, saj se grelna mreža potopi v lepilo za keramiko. Dovod za elektriko pa se priključi samo na eni strani, kar pomeni, da se izognemo zapleteni električni napeljavi.

 

 • Grelna mreža BVF-H-MAT debeline 3,8mm. Njena prednost pred drugimi grelnimi mrežami je, da jo lahko namestimo na podlago ne, da bi s tem dvignili višino tal.
grelna mreža H mat

Kako poteka montaža?

Grelna folija ima ob pravilni montaži neverjetno dolgo življenjsko dobo v primerjavi z drugimi načini ogrevanja.

Pomembna je priprava.

 • Očiščena tla – drobni ostri delci pod folijo lahko folijo poškodujejo ob pritisku – hoji po njej.
 • Montaža v primernih čevljih – montaža v težkih čevljih s peto na razgrnjeni grelni foliji lahko povzroči poškodbe kar pa bistveno skrajša njeno življenjsko dobo
 • Primerni pripomočki – če pri montaži uporabimo že pripravljen ustrezen komplet montažnih pripomočkov je zagotovljeno, da bo končna storitev kvalitetna.

Naši monterji so usposobljeni za kvalitetno vgradnjo grelne folije, kar so dokazali že v mnogih vgradnjah.

Kaj pa zdravje?

Daljno infrardečo sevanje, ki ga oddaja IR ogrevanje ni škodljivo. Je celo zdravilno, več o tem si lahko preberete TUKAJ.

V vsakem wellnesu imajo zdravilne terapije z infrardečo svetlobo (infrardeče savne, infrardeči počivalniki, komore..). Takšno terapijo si lahko privoščite redno v svojem domu če se ogrevate z infrardečo tehnologijo – na isti način kot to delamo s posebnimi »IR lučkami«, ki jih lahko kupimo v trgovinah z medicinsko opremo.

Nekaj prednosti infrardečega ogrevanja:

 • povečanje telesne energije,
 • zmanjšuje stres,
 • razstruplja telo,
 • izboljša krvni obtok,
 • očisti kožo,
 • dviguje imunski sistem,
 • pomaga pri prehladu, astmi, bronhitisu
 • naravna dezinfekcija.

Terapija z dolgimi infrardečimi žarki velja za vir naravnega zdravljenja. Poveča namreč fizični fenomen, ki mu pravimo »resonanca«. To pomeni, da se celična aktivnost krepi in takoj izboljša presnovo. Terapija z dolgimi infrardečimi žarki bi naj prav tako pomagala pri hujšanju, ker pospeši procese presnove. Toplota, ki se uporablja pri terapiji z dolgimi infrardečimi žarki, do sklepov in okončin dovaja kisik. To pomaga sprostiti trde mišice, kar pospeši zdravljenje zvinov in izpahov. Boljša prekrvavitev prav tako pomaga poškodovanim in bolečim mišicam, da se hitreje regenerirajo. Močnejši krvni pretok pomaga hitro odstraniti strupe in odpadne snovi presnove.

 

Infrardeča svetloba je enaka svetlobi – sončnim žarkom sonca le brez škodljivega UV sevanja. Tako, da ni dvoma, da je to najboljša možnost ogrevanja vašega doma.

Košarica0
There are no products in the cart!
0