fbpx
Zakaj potrebujem termostat? kateri termostat je pravi? ali so vsi termostati enaki? Veliko povedanega o termostatih...

V tem prispevku boste našli

Termostat je majhna naprava, zahvaljujoč kateri lahko enostavno nadzorujemo temperaturo, upravljamo ogrevanje v svojem domu. Vsak IR panel, grelno telo mora biti povezano s termostatom, ki omogoča nastavljanje želene temperature v prostoru. Glede na naše potrebe in finančne zmožnosti lahko izberemo najosnovnejše modele termostatov ali bolj tehnološko napredne v različni tehnoloških kombinacijah. Izbiramo lahko med WIFI pametnimi termostati, žičnimi ali brezžičnimi termostati. Termostati se razlikujejo tudi po programski in strojni zmogljivosti.

Zahvaljujoč termostatu prihranimo čas in DENAR, zagotovljeno konstantno temperaturo brez občutka, da bi se temperatura v prostoru spreminjala, nihala.

Naj opomnimo, da vsi termostati niso tehnično tako zmogljivi zato je pomembno, da se pred nakupom posvetujete, pošljite povpraševanje.

IR PANELI S TERMOSTATOM

Infrardeče ogrevanje je varčen, varen in zdrav način ogrevanja. Izbira ustreznega regulatorja, termostata pomembno vpliva na to dejstvo. Pri pravilni izbiri lahko termostat za IR panel še dodatno zniža stroške ogrevanja. IR paneli s termostatom nam omogočajo, da se lahko tudi v času odsotnosti vzdržuje stabilna temperatura v prostorih, ki se ogrevajo. Termostat za IR panel ekonomično in natančno vklaplja in vzdržuje delovanje infrardečih panelov, da temperatura ne pade pod optimalno, na takšen način se privarčuje največ.

Zahvaljujoč termostatom za IR panele, ki nam omogoča nadzor temperature v vsaki sobi posebej, pridobimo udobje in idealne pogoje za bivanje ne glede na zunanje vremenske pogoje. Regulatorje temperature se lahko nastavljajo ročno ali programsko. Program delovanja se nastavlja poljubno odvisno od uporabniških želj, zmožnosti nastavljanja termostata pa je odvisna od proizvajalca oziroma tehničnih specifikacij. Različni termostati ponujajo različne načine in možnosti nastavitev. WIFI termostat za IR panele Poer ptc10 ptr16 omogoča nastavljanje delovanje IR panelov po urah s 7 dnevno temperaturno spremembo in posamezno sedem dnevno nastavljanje sprememb. WIFI termostat za IR panele ima vgrajen senzor za zaznavanje vlažnosti ter senzor za zaznavo odprtega okna. V našem prodajnem programu imamo tudi termostat ki je prilagojen termostat za IR panele BVF 801 , ki se lahko upravlja ročno  preko pametnega telefona, torej govorimo o pametnem WIFI termostatu.

 

Želja nastavljene temperature se razlikujejo od uporabnika do uporabnika različno, prav tako je odvisno od namembnosti prostora, zato je pomembno, da se termostat za infrardeče panele namesti v vsaki posamezni prostor. Termostat nam omogoča, da zadovoljimo individualne potrebe vsakega posameznika.

Zelo pomembna je tudi pravilna namestitev termostata za pravilno delovanje IR panelov !

TERMOSTAT ZA TALNO GRETJE

Smiselno je omeniti termostat za talno gretje, s katerim lahko upravljamo temperaturo. Tudi pri tovrstnem ogrevanju se termostati zelo razlikujejo, predvsem tehnične zmogljivosti. Pri izbiri termostata je pomembno, da izberemo pravilen model glede na vrsto talnega gretja ali želimo upravljati temperaturo za električno talno gretje ali vodno talno gretje. Ker se grelna sistema po načinu priklopa razlikujeta se razlikujeta tudi termostata. Opisali bomo postopek priklopa termostata za električno talno gretje.

PRIKLOP TERMOSTATA ZA ELEKTRIČNO TALNO GRETJE,

Termostat za električno talno gretje mora imeti dva senzorja za nadzor toplote.

  • SENZOR ZA TIPANJE TALNE TEMPERATURE

Talni senzor je žica, ki je povezana s termostatom. Na koncu žice je nameščeno tipalo, ki se namesti v tla pod talno oblogo ali zraven grelnega telesa ali pa v estrih odvisno od načina vgradnje talnega ogrevanja  . Razdalja namestitve talnega senzorja od grelnega telesa je odvisna od vrste grelnega sistema za ogrevanje, ali se namesti grelna folija grelna mreža, grelni kabel. Talno tipalo ali talni senzor  nadzoruje temperaturo v tleh, ki se lahko tudi nastavlja. Vendar je bistveno, da je temperaturna nastavljena po standardu gradbenih materialov in talnih oblog med 26 °C in 31°C.

  • ZUNANJI SENZOR ZA TIPANJE SOBNE TEMPERAURE

Zunanjo ali sobno tipalo v termostatu za električno talno gretje tipa temperaturo v prostoru. To je senzor, ki zaznava temperaturo v prostoru.

Ta dva senzorja sta ključnega pomena za pravilno delovanje talnega gretja. Natančen termostat za električno talno gretje WIFI termostat POER PTC26 . V našem prodajnem programu je tudi termostat za električno talno gretje BVF 701 v primerjavi z zgoraj omenjenim termostatom za talno gretje POER PTC 26 je termostat BVF 701 osnovnejši model in nima toliko tehničnih možnosti. Termostat za talno gretje BVF 701 je osnovni model za upravljanje električnega talnega gretja.

4 RAZLOGI ZAKAJ TERMOSTAT ZA ELEKTRIČNO TALNO GRETJE

  • LOČENO OGREVANJE PROSTOROV S TERMOSTATOM ZA ELEKTRIČNO TALNO GRETJE
  • UDOBNO POČUTJE IN VARČNO DELOVANJE TER ENOSTAVNO UPRAVLJANJE S TERMOSTATOM ZA TALNO GRETJE
  • SOBNI TERMOSTAT ZA TALNO GRETJE BELEŽI PORABO OGREVANJA
  • UPRAVLJANJE OGREVANJA PREKO TELEFONA S WIFI TERMOSTATOM ZA TALNO GRETJE

 

TERMOSTAT ZA CENTRALNIH PEČI, TOPLOTNE ČRPALKE, VODNIH SISTEMOV

Za upravljanje centralnih peči, toplotne črpalk oz upravljanje brez napetostnih kontaktov je primeren WIFI termostat POER PTC10 PTR10 . Termostat ima vgrajen WIFI modul za opravljanje preko pametnih naprav, meri vlago v prostoru, beleži čas delovanja. Programsko nastavljiv termostat POER PTC10 PTR10 za centralne peči ima možnost nastavljanja ogrevanja po urah in po dnevih.

 

PAMETNI WIFI TERMOSTAT ZA UPRAVLJANJE TEMPERATURE

Izberemo lahko tudi brezžični WIFI termostat, ki omogoča, da upravljamo ogrevanje preko pametnih naprav tudi iz drugega konca sveta. Potrebujete le povezavo do interneta in pametni WIFI termostat ter pametno napravo (telefon, tablico…)

wifi pametni termostatVklop in izklop ogrevanja se lahko nastavlja tudi avtomatično preko GPS sistema. To pomeni, da se nastavi točka oz. določi se razdalja, ko želimo, da se ogrevanje vklopi. GPS zazna razdaljo, da ste blizu cilja in pametna naprava pošlje signal termostatu za vklop in ogrevanje začne delovati.

MANJŠI STROŠKI OGREVANJA S TERMOSTATI

Uporaba ustreznega regulatorja ali termostata omogoča, da lahko ogrevanje samodejno nadzorujemo in opravljamo temperaturo z različnim načinom delovanja, odvisno od potreb in namena prostorov. Zelo pomembna je tui natančnost termostata ali histereza termostata, kar pomeni manjša je histereza bolj je termostat natančen in občutek nihanja temperature je bistveno manjši.  Zahvaljujoč natančnim termostatom lahko zelo zmanjšamo delovanje ogrevanja oziroma stroške ogrevanja.

VSAK TERMOSTAT NI DOBER TERMOSTAT!

Vsi termostati niso dobri termostati ker imajo slabe tehnične zmogljivosti. Vsi termostati nimajo dobre programske možnosti nastavljanja. Težki so za upravljanje. Zato je zelo pomembna pravilna izbira termostata, kot smo zgoraj omenili lahko izbiramo med različnimi termostati za upravljanje različnih grelnih sistemov. Za različni sistem ogrevanja potrebujemo temu prilagojen termostat.

DELOVANJE TERMOSTATOV

Temperaturo v bivalnih prostorih lahko nastavljamo tako, da med našo odsotnostjo, ko smo v službi, ročno ali programsko glede na uro, dan prilagodimo svojim potrebam, urniku.

V prostorih, ki jih ne uporabljamo pogosto pa nastavimo minimalno temperaturo, ki nam ustreza. Vse te nastavitve znatno prispevajo k zmanjšanju stroškov ogrevanja.

Spretna uporaba termostata in pravilna izbira termostata omogočata prihranek in nam zagotavljata udobje.
Infrardeče ogrevanje, električno talno ogrevanje, stensko ali stropno gretje , so odlični grelni sistemi v kombinaciji s pravimi termostati, regulatorji.

Košarica0
There are no products in the cart!
0