Zakaj potrebujem termostat? kateri termostat je pravi? ali so vsi termostati enaki? Veliko povedanega o termostatih...

NAJPOMEMBNEJŠE FUNKCIJE TERMOSTATOV

Termostat je majhna naprava, zahvaljujoč kateri lahko enostavno nadzorujemo temperaturo, upravljamo ogrevanje v svojem domu. Vsak IR panel, grelno telo mora biti povezano s termostatom, ki omogoča nastavljanje želene temperature v prostoru. Glede na naše potrebe in finančne zmožnosti lahko izberemo najosnovnejše modele termostatov ali bolj tehnološko napredne v različni tehnoloških kombinacijah. Izbiramo lahko med WIFI pametnimi termostati, žičnimi ali brezžičnimi termostati. Termostati se razlikujejo tudi po programski in strojni zmogljivosti.

Zahvaljujoč termostatu prihranimo čas in DENAR, zagotovljeno konstantno temperaturo brez občutka, da bi se temperatura v prostoru spreminjala, nihala.

Naj opomnimo, da vsi termostati niso tehnično tako zmogljivi zato je pomembno, da se pred nakupom posvetujete, pošljite povpraševanje.

UDOBJE- TOPLOTA

Infrardeče ogrevanje je varčen varen in zdrav način ogrevanja. Izbira ustreznega regulatorja, termostata pomembno vpliva na to dejstvo, zaradi česar gretje postane še bolj varčno in učinkovito. Termostat nam omogoča, da tudi v času odsotnosti vzdržujemo stabilno temperaturo v prostorih, ki jih ogrevamo. Termostat ekonomično vklaplja in vzdržuje delovanje IR panelov, da temperatura ne pade pod optimalno, s tem privarčujemo pri porabi elektrike.

 

Zahvaljujoč napravi, ki nam omogoča nadzor temperature v vsaki sobi posebej, pridobimo udobje in idealne pogoje za bivanje ne glede na zunanje pogoje. Želje nastavljene temperature se razlikujejo od uporabnika različno, prav tako od namembnosti prostora, zato je pomembno, da se termostat namesti v vsaki posamezni prostor. Termostata nam omogoča, da zadovoljimo individualne potrebe vsakega posameznika.

Zelo pomembna je tudi pravilna namestitev termostata!

PAMETNO WIFI UPRAVLJANJE TEMPERATURE

Izberemo lahko tudi brezžični WIFI termostat, ki nam omogoča, da upravljamo ogrevanje preko pametnih naprav tudi iz drugega konca sveta. Potrebujete le povezavo do interneta in pametni WIFI termostat ter pametno napravo (telefon, tablico…)

wifi pametni termostatVklop in izklop ogrevanja se lahko nastavlja tudi avtomatično preko GPS sistema. To pomeni, da se nastavi točka oz. določi se razdalja, ko želimo, da se ogrevanje vklopi GPS zazna razdaljo, da ste blizu cilja in pametna naprava pošlje signal termostatu za vklop in ogrevanje začne delovati.

ZMANJŠALI SMO STROŠKE OGREVANJA

Uporaba ustreznega regulatorja, termostata nam omogoča, da lahko ogrevanje samodejno nadzorujemo in opravljamo temperaturo z različno intenzivnostjo, odvisno od potreb in namena prostorov. Zahvaljujoč tej možnosti lahko zmanjšamo stroške ogrevanja.

VSAK TERMOSTAT NI DOBER TERMOSTAT!

Pomembna je pravilna izbira termostata, kot smo zgoraj omenili lahko izbiramo med različnimi termostati. Za različni sistem ogrevanja potrebujemo temu prilagojen termostat. Za električno talno ogrevanje lahko izberemo TERMOSTAT BVF 701, ki ima dva toplotna tipala in je prilagojen za tovrstno ogrevanje.

Če pa ogrevamo z IR paneli pa izberemo termostat, ki nima histereze (natančnost zaznavanje temp., vklop in izklop termostata) ali pa je ta minimalna .Prilagojen termostat za ogrevanje z IR paneli Termostat BVF HEATO 8 oz. HEATO 9, ki se lahko upravlja preko pametnega telefona, torej govorimo o pametnem WIFI termostatu.

DELOVANJE

Temperaturo v bivalnih prostorih lahko nastavljamo tako, da med našo odsotnostjo, ko smo v službi, ročno ali programsko glede na uro, dan prilagodimo svojim potrebam, urniku.

V prostorih, ki jih ne uporabljamo pogosto pa nastavimo minimalno temperaturo, ki nam ustreza. Vse te nastavitve znatno prispevajo k zmanjšanju stroškov ogrevanja.

Spretna uporaba termostata in pravilna izbira termostata omogočata prihranek in nam zagotavljata udobje.
Infrardeče ogrevanje, električno talno ogrevanje, stensko ali stropno gretje , so odlični grelni sistemi v kombinaciji s pravimi termostati, regulatorji.