fbpx

TERMOSTATI

Termostati so preprosti regulatorji, ki se uporabljajo za regulacijo ali nastavljanje temperature v prostoru. Na razpolago je veliko možnosti za upravljanje želene temperature, od preprostih mehanskih termostatov z enim gumbom,  do programsko nastavljivih WIFI termostatov, ki se lahko upravljajo z aplikacijo za pametne telefone.

KAKO DELUJE TERMOSTAT

Termostat avtomatično vzdržuje nastavljeno temperaturo s tem ohranja vaš prostor ali grelno telo na nastavljeni temperaturi. Ko grelno telo doseže želeno temperaturo, termostat zazna nastavljeno temperaturo in izklopi ogrevanje. Zaradi toplotnih izgub in ohlajanja začne v prostoru temperatura padati, takrat termostat zazna padec temperature in ponovno vklopi ogrevanje. V našem prodajnem programu termostatov je velika izbira različnih modelov za različne namembnosti ogrevanja oziroma upravljanja. S termostatom se lahko regulira vsi grelni sistemi, pomembna je pravilna izbira termostata. Termostati se zelo razlikujejo po tehničnih zmogljivostih in načinu rokovanja. V našem prodajnem programu imamo zelo kvalitetne termostate, ki so preprosti za uporabo. 

KATERO VRSTO OGREVANJA (TUDI HLAJENJA) LAHKO UPRAVLJAMO S TERMOSTATI ?

Termostati so prilagojeni za upravljanje različnih grelnih in hladilnih sistemov,:

ZAKAJ JE IZBIRA PRAVEGA TERMOSTATA POMEMBNA

Da bi prihranili denar pri ogrevanju je zelo pomembno, da izberete pravi termostat ali regulator za upravljanje toplote. Pomembno je tudi, da je regulator pravilno nameščen, na pravilno višino in pravilno mesto, saj bo lahko le s pravilno namestitvijo natančno in ekonomično tipal toploto v prostoru.

termostati privarcuj

KAKO IN KAM NAMESTITI TERMOSTAT

Smiselno je namestiti v vsak prostor  termostat ali regulator toplote, tako se lahko posamično nastavlja temperaturo glede na želje in zahteve prostora. Pametno je izbrati programsko nastavljiv termostat, ki mu lahko nastavimo urnik ogrevanja. Natančno se lahko nastavijo ure delovanja in določijo dnevi , kdaj na kakšen način ogrevanje deluje. S programsko nastavljivim regulatorjem ali termostatom se lahko veliko privarčuje pri ogrevanju saj se, da optimalno sprogramirati urnik in želje uporabnika, ki se lahko tudi po nastavitvi programov spreminjajo ročno ali preko pametnih naprav, če je WIFI pametni termostat.

Prikaz vseh 9 rezultatov

Košarica0
There are no products in the cart!
0