fbpx
Z IR paneli preprečujejo nastanek vlage ter razvoj plesni v bivalnih prostorih. Infrardeča toplota ogreva predmete in stvari, prav tako stene tako, da toplota infrardečih panelov prodre v steno in izsuši vlago

V tem prispevku boste našli

Vlaga in plesen v hiši ali v stanovanju je velika nadloga, ki je zelo škodljiva, poleg tega, da izgleda grozno, vpliva na zrak, ki ga vdihavamo. Plesen in vlaga lahko povzroči materialno škodo, še večji problem pa je, da je zelo škodljiva za naše zdravje. Plesni se je težko znebiti. Ne pravilno ogreti prostori in slaba cirkulacija zraka povzročata nastajanje, ter razvoj plesni.

vlaga plesen v stanovanju

Zato je za vse prostore pomembno, da se pravilno ogrevajo ter zračijo. Da bi lažje razumeli zakaj IR ogrevanje odpravlja vlago si preberite naš članek.

Kaj je infrardeče ogrevanje?

Običajni električni ali plinski grelni sistemi delujejo tako, da segrejejo zrak (običajno zrak, ki je najbližji grelnemu elementu) v sobi. Velikokrat se zgodi, da zaradi nepravilnega ogrevanja stanovanja prihaja, do prevelikega nihanja temperatur. Prav tako, se predmeti in stvari, stene ne ogrejejo dovolj in to je ena iz med posledic zakaj lahko nastane vlaga. Radiatorji zelo ne enakomerno ogrevajo prostor, ker je toplota ne enakomerno razporejena pa nastanejo hladne točke, mesta. V bližini  radiatorja je vroče na koncu sobe, zraven okna pa je hladno in velika možnost za nastanek plesni. Ogrevanje z IR paneli je sodoben in neverjetno inovativen način ogrevanja. Infrardeče ogrevanje deluje nekoliko drugače. Infrardeča toplota, ki doseže predmete (tudi hladne stene) povzroči, da se telesa, predmeti ogrejejo, občutek je enak kot občutek sonca.

irpaneli proti vlagi

Infrardeči grelni paneli so 100% varni. Občutek Infrardeče toplote je nam zelo znan, v narava občutimo toploto vsak dan in celo naša telesa oddajajo te žarke infrardeče žarke! IR ogrevanje ne ustvarja in dviguje prahu. Ker infrardeče ogrevanje greje na osnovi infrardečega sevanja se zrak v prostoru ne meša (kot pri ogrevanju na radiatorje ali klimo) si IR paneli primerni za astmatike in alergike.

Vsestranska praktičnost IR panelov

Infrardeči paneli so prav tako zelo energetsko učinkovit in prinašajo znatne koristi pri prihranku stroškov. Infrardeči način ogrevanja dobro vpliva na vseh področjih, pri prihranku in pri kvaliteti ogrevanja. Ker IR paneli grejejo predmete, pregrejejo tudi mrzle stene s tem pa preprečijo nastanek plesni v prostoru. IR paneli se lahko namestijo na steno ali strop, v obeh primerih je učinek ogrevanja podoben. V 90 % se priporoča stropna montaža, ker infrardeča toplota zajame celoten prostor.

Vzroki za vlago v bivalnih prostorih?

Žal se veliko ljudi srečuje z vlago in plesnijo v svojih domovih. To lahko zelo slabo vpliva na kvaliteto življenja in zdravje. Najslabše pa je da vlaga povzroča nastanek plesni s tem pa nastanek različni bolezni, ki se lahko spremenijo v kronična stanja. Plesen povzroča težave z dihali, povzroči lahko tudi alergijske reakcije. Preberite si še IR ogrevanje in vpliv na zdravje.

Kot smo zgoraj napisali je za nastanek vlage v prostoru lahko veliko dejavnikov. Eden od vzrokov plesni je dejansko, vlaga pri vsakodnevnih dejavnostih, kot so tople prhe ali kuhanje, ki povzročajo kondenzacijo na stenah, zaradi pomanjkanja zračnega toka v kotih prostora pa te dejavnosti povzročajo tudi nastanek plesni.

Drug glavni vzrok je prehajanje vlage iz tal oz. slaba hidroizolacija in vdor vlage ,meteornih vod, dežja.

Kako lahko IR paneli odpravijo vlago?

Torej, kaj bi storite, ko želite sredi poletja posušiti vlažno brisačo ? Seveda, brisačo pustite na soncu, da se posuši!

Isti način, učinek ogrevanja je z IR paneli. Infrardeči paneli z oddajanjem infrardeče toplote pregreje stene in tako se stene izsušijo in ni nevarnosti nastajanja plesni. Prav tako infrardeči paneli enakomerno ogrejejo prostor in ne nastajajo hladne točke. Infrardeči grelni paneli so kot sonce v vašem domu.

Tu je pomembno opozoriti, da je treba odpraviti vse fizične vzroke za nastanek vlage in nato z infrardečimi grelnimi ploščami  pravilno vzdrževati temperaturo in udobje v prostoru.

zdravo ir ogrevanje

Zamenjati celotni grelni sistem z IR paneli ali pa dodati IR panele k obstoječem ogrevanju ni velik poseg v prostor. Prinese pa veliko odličnih rezultatov!

Če potrebujete več informacij se obrnite na nas in vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Košarica0
There are no products in the cart!
0