fbpx
V našem podjetju smo se odločili, da bomo ponovno razširili prodajno program...

V tem prispevku boste našli

V našem podjetju smo se odločili, da bomo ponovno razširili prodajno program. V našo ponudbo bomo vključili akumulatorsko orodje, Akumulatorske kosilnice.

Kot smo omenili so naši prodajni sistemi brez izpustov strupenih snovi in prijazni do okolja.

Torej zakaj se odločiti za nakup električne akumulatorske kosilnice…

Pomlad bo hitro prišla in ponovno se bodo začela zunanja opravila okoli hiše. Med vsemi opravili, ki jo opravljamo skoraj največkrat na mesec in nas spremlja od pomladi do jeseni je sigurno košnja trave in urejanje zelenice. Kaj pa če potrebujete novo kosilnico? Morda je zdaj ravno pravi čas, da razmislite o nakupu električne kosilnice.

cramer kosilnice

NAJPOGOSTEJŠI TIPI ELEKTRIČNE KOSILNICE

Ne obstaja samo ena vrsta električne kosilnice…

Večina takoj pomisli na dolgi kabel in prepletanjem z njim..

Zato vam bomo predstavili drugi tip električne kosilnice za košnjo trave. In to so akumulatorske kosilnice.

Glavni vir pogona pri akumulatorskih kosilnicah je akumulator. Tehnološki razvoj akumulatorjev in elektro motorjev omogoča, da lahko z akumulatorsko kosilnico, ki jo napaja akumulator 82V864Wh kosimo tudi do 440min.

Akumulatorsko vrtno orodje cramer

RAZLOG ZA NAKUP AKUMULATORSKE KOSILNICE

Nakup akumulatorske kosilnice ima več prednosti kot si mislite. Kar takoj na začetku lahko omenimo, da baterijske kosilnice ne potrebujejo takšnega vzdrževanja kot bencinske kosilnice kjer je smiselno opravljati letne servise

Prednost električne kosilnice je tudi bistveno lažji zagon kot pri navadnih kosilnicah. »Tako, da več ne bo izgovorov pri nežnejšemu spolu, da ne more pokositi trave ker ne more zagnati kosilnico in je pretežka« . Električne kosilnice so lažje od bencinskih kosilnic, zato jih je veliko lažje upravljati in manevrirati med ovirami.

Velik razlog za nakup baterijske kosilnice je tiho delovanje . V povprečju električne kosilnice delujejo pri 60 decibelih, kar je podobno kot »hrup«, ki nastane pri pogovoru. Za primerjavo, bencinske motorne kosilnice oddajajo hrup približno 100 decibelov za kar je že priporočljiva uporaba zaščitnih čepov za ušesa, medtem ko pri akumulatorskih električnih kosilnicah ne. Zaradi tihega delovanja kosilnice pri košnji trave več ne boste vznemirjali sosedov in košnjo zelenice boste lahko opravili tudi v nedeljo.

Bistveni pomen za nakup in uporabo akumulatorske kosilnice je košnja trave brez strupenih izpustov in onesnaževanja zato veljajo električne kosilnice okolju prijazna izbira.

Akumulatorske kosilnice je lažje skladiščit, saj se veliko lažje zložijo kot pa klasične bencinske kosilnice, tudi čiščenje je veliko lažje saj električne kosilnice ne puščajo olja ali goriva.

kosenje travnikov in zelenic

BATERIJSKE KOSILNICE IN TEHNIČNE RAZLIKE

Potisne baterijske električne kosilnice brez pogona:

Kot ime že samo pove so to akumulatorske kosilnice, ki nimajo pogona za vožnjo po terenu. Te kosilnice so primerne za ravne terene, akumulatorska kosilnica Cramer 82LM46

Akumulatorska samohodna kosilnica:

Akumulatorska samohodna kosilnica ima pogon na kolesa, tako je kosilnico veliko lažje upravljati in je primerna za travnike z naklonom.

Akumulatorska kosilnica s košem:

Urejevanje zelenice je veliko lažje, če uporabljate akumulatorsko kosilnico s košem. Vsa pokošena trava se zbira za to namenjen koš, ki je nameščen na izmetno mesto kosilnice. Volumen koša za pokošeno travo se razlikuje od tipa kosilnice.

Še ena prednost akumulatorske kosilnice je, da zelo drobno seseklja travo, tako lahko v določenih obdobjih košnje koš za zbiranje pokošene trave snamete in kosite brez njega. Tako je fino pokošena tava kot zastirka in deluje kot gnojilo.

Robotska kosilnica

Robotska kosilnica je zaradi svoje praktičnosti in tehnični dovršenosti vedno bolj priljubljena. Tehnološko je vedno bolj posodobljena: lahko prepozna ovire, in robnike… Prav tako so robotske kosilnice že cenovno dostopne.  Zadnji modeli robotskih kosilnic za varno in pravilno delovanje več ne potrebujejo označene žice za samostojno delovanje, ampak se programsko določi cona košenja. Seveda se robotske kosilnice razlikujejo po tehničnih zmožnostih. Tako, da je smiselno razmisliti katera bo prava robotska kosilnica za vašo zelenico.

robotske kosilnice

KAJ MORATE UPOŠTEVATI PREDEN KUPITE AKUMULATORSKO KOSILNICO

Ko kupujete akumulatorsko kosilnico je pomembno, da upoštevate velikost vašega dvorišča in reliefne lastnosti. S temi podatki vam bomo lažje svetovali kateri tip baterijske kosilnice izbrati.  .Torej glavni elementi za nakup kosilnice so:

-Velikost trate

-Velikost, moč in hitrost električne kosilnice

-Vrsta trave

velikost travnika za kosnjo trave

ZAKAJ JE POMEMBNA VELIKOST AKUMULATORSKE KOSILNICE

Velikost akumulatorske kosilnice vpliva na čas, ki se porabi za košnjo zelenice . Večja električna kosilnica vam omogoča, da v enem prehodu pokosite večji kos zelenice in s tem hitreje opravite z delom.

Seveda je treba omeniti, da je za čas delovanja bistvenega pomena pravilna izbira dovolj močnih akumulatorjev. Prav tako je čas košnje pogojen predvsem z kvaliteto terena in števila ovir.

zakaj je pomembna velikost kosilnice

ENAKI AKUMULATORJI ZA RAZLIČNI NABOR VRTNEGA ORODJA

Večina akumulatorskega orodja omogoča uporabo akumulatorja na različnih orodjih.

enaki akumulatorji za razlicno orodje

AKUMULATORSKA ELEKTRIČNA SAMOHODNA KOSILNICA IN POVPREČNA HITROST

Moč motorja vpliva na hitrost premikanja samohodne električne kosilnice . Torej kombinacija hitrosti rezila in pogonskih koles. Razmerje hitrosti med košnjo in premikanjem more biti pravo, da bo zelenica enakomerno in brez poškodb pokošena.

ŠE ZA NA KONEC

Torej, če se odločate za nakup akumulatorske kosilnice potem je dobro, da upoštevate nekaj stvari, ki smo jih napisali, le tako boste izbrali optimalno električno akumulatorsko kosilnico.

V primeru, da imate kakšna vprašanja nam lahko pišete, pošljete povpraševanje ali pa nas pokličete na tel. 041 558 612

Košarica0
There are no products in the cart!
0