fbpx
Uporaba infrardečega ogrevanja je ugodna, enostavna rešitev, ki se uporablja na različnih
mestih. Kljub široki uporabi se je okoli infrardečega ogrevanja pojavilo veliko mitov...

V tem prispevku boste našli

IR ogrevanje je ugodna, enostavna rešitev, ki se uporablja na različnih
mestih. Kljub široki uporabi se je okoli infrardečega ogrevanja pojavilo veliko mitov.

IR OGREVANJE JE OK

Infrardeče ogrevanje škoduje zdravju

Uporaba infrardečih valov ni zdravju škodljiva. Nasprotno, toploto, ki jo oddajajo IR paneli pozitivno vpliva na zdravje. Ogrevalna tehnologija na osnovi infrardečih valov je popolnoma varna. Poleg tega IR valovi, ki jih oddajajo IR paneli, ne segrevajo zraka kot v primeru konvekcijskega ogrevanja, klasičnega ogrevanja. Ogrevanje z IR paneli je bolj prijetno kot ogrevanje z radiatorji, klimatskimi napravami-konvekcijsko ogrevanje. Velja omeniti, da se za ljudi z alergijami izkaže, da je infrardeče ogrevanje primernejše od konvekcije, ker ogrevanje z IR paneli ne dviguje praha in draži oči, pljuč.

Preberite si več kako IR paneli vplivajo na zdravje- VPLIV NA ZDRAVJE

Infrardeče ogrevanje deluje samo v manjših sobah, domovih.

To ni res, ker so IR paneli, ki za ogrevanje oddajajo infrardeče valove, primerne tudi za ogrevanje, uporabo v velikih dvoranah, pisarnah, delavnicah, pa tudi v restavracijah ali hotelih. Dejstva je, da je ogrevanje z IR paneli učinkovito in z uporabo infrardečih panelov zmanjšujemo izgubo toplote. V primerjavi z radiatorji se zelo dobro obnesejo tudi na odprtih prostorih. Če se odločate za infrardeče ogrevanje je pomembno, da se pravilno določi moč IR panela, grelna moč,  število IR panelov, torej pravilni izračun grelne moči, ki jo prostor potrebuje, kajti v nasprotnem primeru IR ogrevanje ne bo dobro delovalo.

Zato je zelo pomembno, da vam izračun naredi strokovnjak ! POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE

Uporaba infrardečih naprav je nevarna

Uporaba naprav, kot so IR paneli ali IR sevalni grelniki , ne ogrožajo uporabnikov, če imajo, kot naša blagovna znamka IR paneli Vital Line, certifikat kakovosti TÜV in so narejeni na pravilen način po vseh varnostih standardih. Infrardeče plošče so izdelane iz ustreznih materialov. V proizvodnem procesu pa je zagotovljeno, da izdelava poteka po vseh standardih. Pomembno je tudi,  da temperatura, ki jo oddajajo IR paneli ne presega dovoljene meje in, da je v IR panelih sistem več točkovnega varovanja.

Infrardeče ogrevanje ni ekološko

Infrardeče ogrevanje, IR ogrevanje  lahko označimo za ekološkega, ker ne oddaja škodljivih snovi . Prav tako lahko zmanjša porabo energije, saj se toplota proizvaja in porablja na istem mestu, torej ni izgub. Poleg tega so infrardeči grelni paneli del trenutnega trenda obnovljivih virov energije – vedno bolj priljubljeno je kombiniranje sončne elektrarne zahvaljujoč katerim lahko sami proizvajate elektriko. Naravno, ekološko in čisto pridobivanje električne energije praktično brezplačno napaja IR panele, ki ogrevajo vaš dom brez, da bi onesnaževali okolje.

Za več informacij nas lahko pokličete: 041-558-612

Košarica0
There are no products in the cart!
0