fbpx
Kako deluje IR ogrevanje. Kaj so ključne stvari na kaj moramo biti pazljivi pri izbiri infrardečega ogrevanja. Ali je smiselno preveriti poreklo IR panela?

IR panel, infrardeči panel je univerzalna grelna naprava, ki dobro deluje v različnih prostorih. Pred nakupom se velikokrat pojavijo vprašanja: Kako je IR panel sestavljen, Kako se IR panel namesti, kako se upravlja infrardeče ogrevanje. Na koncu se izkaže, da je to vrstno ogrevanje čisto preprosto, veliko bolj preprosto od ostalih vrst ogrevanja.

Delovanje in upravljane IR ogrevanja je zelo priročno in enostavno. IR paneli za delovanje ne potrebujejo dodatnega goriva, saj delujejo samo na električno energijo. Življenjska doma delovanja infrardečih plošč je 30 do 50 let, zaradi kvalitetne izdelave, skrivnost je grelec v notranjosti IR panela VITAL LINE, ki je prevlečen z zlatom GOLD HELEN.

Kakovost izdelave je zelo pomembna za dolgoletno in udobno delovanje s tem se izognemo nepotrebnih servisiranj, zamenjav posameznih elementov.

Med drugim lahko poenostavimo upravljanje z različnimi priročni termostati s katerimi lahko brezžično, preko pametnih naprav upravljamo infrardeče ogrevanje. Lahko si nastavimo različne nastavitve programov, grelnih ciklov, ki še dodatno pripomorejo k udobju ogrevanja.

Kot smo že pisali v prejšnjem članku je namestitev IR panelov VITAL LINE prilagojena tako, da je montaža kar seda hitra in enostavna.

KAJ JE ŠE POMEMBNO VEDETI O DELOVANJU IR PANELOV

Pri izbiri ogrevalnih naprav je smiselno upoštevati različne dejavnike. Najbolj pa je smiselno, da pozornost usmerimo predvsem na varnost.

Pri IR panelih lahko varnost delovanja zagotovimo na več načinov:

Pomembo je, da so v samo napravi vgrajeno toplotni varnosti senzorji. Pomembna je tudi fizična zaščita (zaščitna rešetka), ki ščiti IR panel pred vodo in prahom. VITAL LINE infrardeči panel ima zaščito IP65, to pomeni, da je zaščiten pred prahom in vodnim curkom 12,5L/min direktno na ohišje.

Košarica0
There are no products in the cart!
0