fbpx
Patentirana tehnologija CNT(OGLJIKOVE NANO CEVI) je tehnologija dolgoletnega razvoja. CNT tehnologija pripomore k varčnem električnem ogrevanju ter k večji učinkovitosti in varnosti. Grelna folija je sodoben sistem ogrevanja.

V tem prispevku boste našli

Električna grelna folija je namenjena za talno gretje ali stropno/stensko ogrevanje.

V ČEM JE SKRIVNOST GRELNE FOLIJE

Patentirana tehnologija CNT(OGLJIKOVE NANO CEVI) je tehnologija dolgoletnega razvoja. CNT tehnologija pripomore k varčnem električnem ogrevanju ter k večji učinkovitosti in varnosti. Grelna folija je sodoben sistem ogrevanja.

GRELNA FOLIJA DRUGIH PROIZ.GRELNA FOLIJA NAŠEGA PODJETJA
GRELNA POVRŠINA80%92%
OBSEG OGREVANJAsamo na grelnem deluogrevanje čez celotno površino
LAMINACIJA2 x PET + EVA6 x PET x EVA
SESTAVA GRELNEGA DELAstandardni karbonski grelecCNT tehnoogija (carbon nano tube)
ŠIRINA GRELNEGA DELA15 mm10 mm
TOKOVNA OBREMENITEV BAKRENEGA DELA6A8A
IZKORISTEK98%99,8%
HITROST PRENOSA TOPLOTEpovprečnohitrejša zaradi večje grelne površine
ŽIVLJENJSKA DOBArazlično od proizvajalcatrajno

KAKO JE SESTAVLJENA GRELNA FOLIJA?

Bakreni vodniki-žice so pritrjeni na patentiran ogljikov grelni element CNT s trapezoidno mrežo, tako se električna grelna folija (notranjost) segreje, ko med dvema prevodnikoma nastane pravilna električna upornost s tem pa optimalna temperatura, posledično grelna folija prenese toploto na tla strop ali steno.

Najvišja klasa naše grelne folije ima garancijo 30 let. Kar je najpomembneje pa, da je življenjska doba električne grelne folije praktično doživljenjska, tako je folijsko ogrevanje namenjeno za več generacij.

Naš prodajni program grelnih folij je razdeljen na tri razrede (klase) odvisno od načina in namembnosti uporabe:

MODELOPIS
HD-G grelna folija debeline 0,338 mm, namenjena predvsem za suhomontažne talne obloge , pod ogledali ter za stenske in stropne sisteme ogrevanja
HD-EPL grelna folija debeline 0,458 mm, namenjena predvsem za talno gretje, folija se vgradi v estrih ali lepilo.
HD-PROHD-PRO - grelna folija debeline 0,5 mm, namenjena predvsem za SPC vinilne talne obloge (Talne obloge za velike obremenitve, večslojne talne obloge) in za posebej zahtevna nameščanja.

Vse vrste grelnih folij delujejo pri nizkih temperaturah, zaradi tega je to vrstno ogrevanje prijazne do tal. Običajno ne presegajo 28 ° C. Večina električne energije v grelnem filmu se pretvori v infrardeče sevanje in gre neposredno v predmete, ki se jih dotikajo, na površini katerih se pretvori v toplotno energijo.

Ogrevanje z grelnim filmom je sevalni način ogrevanja oz. infrardeči način, se pravi, skrivnost je v infrardečih valovnih dolžinah. Na primer, Dolgi infrardeči valovi omogočajo varčno delovanje ogrevanja pri nizkih temperaturah, tako občutimo ogrevanje na naraven način, kot sončni žarki. Praktično je to IR folija, ki se lahko namesti tudi na hrbtno stran ogledala

Postopek izdelave grelne folije

Naše grelne folije so v celoti certificirane s strani priglašenega certifikacijskega organa (CE, LDV, EMC, B, ROHS).

KAKO SE IZDELUJE GRELNA FOLIJA

ZA KAKŠEN NAČIN OGREVANJA VSE JE NAMENJENA GRELNA FOLIJA

GELNA FOLIJA ZA TALNO GRETJE ALI TALNO OGREVANJE

Grelna folija se lahko uporablja za TALNO GRETJE, ogrevanje vseh vrst TALNIH OBLOG smiselno je preveriti, da je talna obloga namenjena za ogrevanje . Električno talno gretje, folija se lahko položi tudi v estrih in se gradbeno obdela. 

 • Laminat
 • Vinil
 • Parket

STENSKO ali STROPNO OGREVANJE za SUHO MONTAŽNE SISTEME

Grelna folija se namesti v pod konstrukcijo (med aluminijaste profile) in mavčne plošče, “gips plošč”. Toplota se prenaša neposredno na sprednjo stran mavčnih plošč s tem se doseže stropno ogrevanje ali stropno gretje.

Z grelno folijo morate pokriti  70% stropa. To pomeni da od celotne kvadratur odbijete 30 %.

grelna folija

SESTAVA GRELNE FOLIJE JE POMEMBNA

Nova generacija grelne folije je sestavljena iz šestih plasti, se pravi vsi sestavni deli so izdelani iz kakovostnih in zdravih prijaznih surovin.

Vsi naši izdelki imajo certifikat o skladnosti !

Laminirane plasti zagotavljajo kakovost električnih grelnih filmov.

 1. Površina za prenos toplote, visokokakovostna PET plast
 2. Karbonska grelna “matrica” ​​površina
 3. Bakreni trakovi po katerih potuje električna energija in se ustvarja toplota.
 4. Plast srebrnega opleta, ki povezuje matrico z bakrenimi trakovi,
 5. Visokokakovostna plast lepila, ki povezuje celoto,
 6. PET nosilna plast je električni izolator in mehanska zaščitna površina (zaščita za točkovne obremenitve)

Ni tako preprosto kot je opisano zgoraj, se pravi vsak od zgoraj navedenih elementov se lahko razlikuje glede na način izvedbe in kakovost uporabljenih surovin.

Na tisoče možnih kombinacij. Na primer, PET folija je lahko večplastna (naša je). Zakaj? Za povečanje zmogljivosti grelnega filma.

Ogljikova grelna matrica je lahko izdelana iz različnih mešanic ogljika in grafita ter ima odlično osnovno maso. Da vpliva na življenjsko dobo zmogljivosti, torej na lastnosti delovanja, kot tako delovno temperaturo v dolžini oddanih infrardečih valov!

Torej, da poenostavimo. Ni vsaka grelna folija dobra in kvalitetna, da poenostavimo, pomembne so surovine in način izdelave.

KAKO SE UPRAVLJA GRELNA FOLIJA

Tako kot za vse bolj kvalitetne grelne sisteme tudi za grelno folijo potrebujemo termostat, ki tipa toploto v prostoru in jo prilagaja našim nastavljenim programom. Pomembno je, da za grelno folijo uporabimo termostat, ki ima dva temperaturna senzorja- termostat BVF 701 ali WIFI žični termostat POER PTC26  .

ZAKAJ JE FOLIJA PRIHODNOST OGREVANJA

Čeprav so ogrevalni sistemi, kot so toplotne črpalke, ki jih poznamo že desetletja, ali plinske peči z več kot 100-letno zgodovino še vedno zelo priljubljeni bolje rečeno ukoreninjeni vir ogrevanja (navada)

Vendar je treba pomisliti na razvoj tehnologije, ki je napredoval in so nastali tudi drugi grelni sistemi, ki so cenejši in ekonomični ter enostavnejši za nameščanje. Še kako drži pregovor, navada je kot železna srajca. Zato pa je smiselno dobro pretehtati kateri sistem ogrevanja boste izbrali in se izogniti črednemu nagonu. ,

Zakaj je ogrevanje z grelno folijo zeleno

 • ko je električna grelna folija nameščena ne zahteva letnih servisiranj in pregledov ali menjave elementov , zaradi tega je zelo ekološko in ekonomično,
 • je ogrevanje brez emisij , tako, da ni izpustov 
 • grelni film je združljiv s pametno napeljavo
 • združljivost grelnega folijskega ogrevanja s sončno elektrarno

Z veseljem delimo naše poglobljeno znanje o grelni foliji, skratka kontaktirajte nas in naročite brezplačno svetovanje in ogled. Z veseljem vas bomo seznanili s to vrstnim ogrevanjem.

Košarica0
There are no products in the cart!
0