Novice

Novice

Kontakt
Mobitel: 041 558 612
Mobitel: 041 219 074
E.Leclerc Maribor, Tržaška c. 67a

Z IR paneli nad vlago v domu in okolju, kjer delamo!


Vlaga je lahko resno tveganje za naše zdravje. Plesni, ki nastajajo na stenah v kotih prostorov in tudi na stropu zaznamo že takoj, ko vstopimo v prostor. V tako vlažnem zraku so spore, ki jih vdihavamo to pa  lahko privede do resnih okužb dihalnih poti, alergij, draženja,… 

PRAVILNO OGREVANJE PROSTOROV
Vzrok vlage in plesni v domu je kondenzacija zaradi nihanja temperatur v prostorih. Prostori bi morali biti konstantno ogrevani to pomeni dovolj ogrevani, da ne prihaja do velikih temperaturnih razlik, nihanj.S pravilnim ogrevanjem potencialno preprečimo nastanek stroškov, potrošnje pri ogrevanju. 

IR PANELI SO POSEBEJ PRIMERNI ZA OGREVANJE KOPALNICE
Večina se je že srečala z vlago od tuširanja v kopalnici ter vlage v kuhinji od kuhanja, zato bi naše bivalno okolje moralo biti brez vlage-plesni. Ampak, kako to doseči, da se znebimo vlage?

DOBRA IZBIRA IN PRAVILNA NAMESTITEV TERMOSTATOV
Za zmanjšanje stroškov in dobrega ozračja, klime brez vlage v prostoru je treba prostore redno, brez večjih temperaturnih razlik ogrevati ter namestiti termostate za bolj natančno regulacijo, ki nam pomagajo ohranjati enakomerno temperaturo, toploto. 


IR PANELI ODDAJAJO ZDRAVO TOPLOTO 
Še na eno stvar pomislite!  V primeru, da nimate sušilca za perilo, ker ga nimate kam postaviti ali zaradi alergij na prah, ki je prisoten ob sušenju v sušilcu. Kje posušiti perilo v zimskem času?
Infrardeči žarki iz ir panelov, plošč potujejo čez prostor se absorbirajo v material in posušijo površine, kot so stene, perilo, ploščice… 

Posebej učinkovito in uporabno je IR OGREVANJE v primeru vlažnih zidov v kletnih prostorih, prav tako se dobro obnese v primeru sanacij poplavljenih prostorov in je potrebno izsušiti stene-prostora. Pri novo gradnjah, sušenje estrihov.Toplotna energija se absorbira v materiale in tako se začnejo materiali sušiti. To je resničen sovražnik plesni. Razlika od ostalega ogrevanja je v segrevanju predmetov ne pa kroženje zraka, ki dviguje prah, zdravju škodljive spore.